På eventyr i svensk Lappland med gode venner

På eventyr i svensk Lappland med gode venner

I sommar bestemte vi oss for å gjere noko heilt spesielt i sommarferien. Det var vår venn og flogefiskeguide Mattias @landforss som kom på ideen. Han inviterte meg til å bli med han og hunden på ein flogefisketur til ein av favorittstadane hans i svensk Lappland.

Mattias inviterte også @Neasna Sisters og far deira, og eg inviterte Benny @solitary_man og min 16 år gamle son. Ei gruppe menneske i alderen 16 til «opp i 50-åra». Nokre møttest for fyrste gang, men alle med same kjærleik til friluftsliv og eventyr.

Sidan Mattias organiserte alt på staden, var alt eg kunne gjere å pakke bilen og sørge for å ta med ein haug med knivar for testing. Nokre av våre klassiske design som Gaupe og Hellefisk var med i knivrullen, men også nye Nord og den oppdaterte Temagami. Pluss sjølvsagt nokre prototypar, men vi må la dei ligge i akkurat denne historia. Eg lovar at om dei kjem i produksjon, vil du få sjå fleire av dei til neste år.

Vêrmeldinga lova krevjande vêr og leverte nettopp det. Vind opp til ca. 20 m/s og temperaturar nær frysepunktet om natta. Det kule med å samle rett mannskap er at sjølv om vêret var tøft, og vinden kald, hadde alle alltid eit smil om munnen. Eg trur det er det som skil friluftsmenn og -kvinner frå "normale" menneske ... LOL. Snart kom presenninga opp og ga litt beskyttelse.

Varme kjem først, deretter kaffekjele med @lemmelkaffe og så blei det laga mat. Fleire historiar kjem om matlaging i naturen.

 

Alle veit at ei god natts søvn er nøkkelen til å føle seg bra. Sjølv med vinden hylande og presenningen som blafra litt meir enn kva ein kunne ønskje seg, sov vi godt etter den lange turen opp til leiren og eit godt måltid. Draumar om elva, og dagane som kjem. Meir om det kjem seinare, men her er ein sniktitt.

#helleadventures

#hellesummer

#hikingwithfriends

#helleflyfishing

 


Dette nettstedet er beskyttet av reCAPTCHA, og Googles personvernerklæring og vilkår for bruk gjelder.